PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
LOGO GOD NABO GOD VENN.jpg

God Nabo God Venn:

Dette er et samarbeid med Redd Barna, Fritidskortet og Flyktningtjenesten med mål om å aktivisere bosatte flyktningbarn og familier i fritidsaktiviteter.

Flyktningfamilier har vanligvis ikke råd til å la barna delta på fritidsaktiviteter, og vet ofte ikke hvor viktig det er. Disse barna, som kommer fra land som er rammet av krig og konflikt, er ofte preget av isolasjon og har behov for å være aktiv i lokalsamfunnet for å integrere seg.

Vi tar kontakt med prosjektlederen for fritidskort slik at de kan finansiere aktiviteter for barna til de bosatte flyktningfamiliene. Prosjektet God Nabo God venn følger opp barna, familiene, idrettslagene og andre involverte i fritidsaktivitetene. Vi har frivillige gode naboer og gode venner som tar kontakt med familier, snakker samme språk og rapporterer til oss hva de har behov for. For eksempel: vi har bilvenner for å transportere barna til aktiviteter, voksne gode venner som kan introdusere og hjelpe barna til det praktiske rundt fritidsaktiviteter, frivillige med politiattest som kan hjelpe slik at barna får en meningsfull og trygg tilværelse. Derfor trenger vi å bli godt kjent med familiene og hva de har behov for. Og derfor er dette samarbeidet med Flyktningtjeneste så viktig!

Prosjektet har også ansvar for å organisere møteplasser for asylsøkere, flyktninger, innvandrere og nordmenn for å skape nære relasjoner, initiere aktiviteter og forbedre den psykiske helsen. Sjekk listen med gratis aktiviteter som Frivilligsentralen tilbyr!

Prosjektleder: Keila Andreassen – godnabogodvenn@lenvik.kommune.no